onsdag 20 augusti 2008

Ugnsstekta revbensspjäll

4-5 port 175 grader ca 1 tim 45 min



Ca 1 kg tjocka revbensspjäll
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 tsk mald ingefära
ev 1/2 tsk salvia el mejram

1. Blanda salt och kryddor och gnid in köttet väl runtom.

2. Lägg spjället med den feta sidan uppåt på ett stekgaller i en långpanna.

3. In i mitten av ugnen. INGEN ösning eller spädning. Ha köttet i ugnen i 45 minuter, vänd spjället och kör ytterligare 45 min. Benen ska kunna lossas från benen när det är klart.

Känner man sig modig kan man pröva med andra kryddor och prova olika blandningar, grillkrydda är aldrig fel.

Servera gärna med pommes frites eller vanlig potatis, coleslaw eller annan sallad.MUMS!

Källa: Från en serie kokböcker som jag prenumererat på från richters förlag.

Lycka till!

Inga kommentarer: