tisdag 30 november 2010

Saffransfudge

Har ännu inte smakat denna fudge, den ska stelna under natten.

Ca 50 st

1 burk Kondenserad mjölk
500 g Vit choklad
0,5 g Saffran

25 g Smör
2 dl Pistagenötter (denna bytte jag ut mot flisad mandel, dottern allergisk)
Florsocker

Smält ihop den kondenserade mjölken, vit choklad och saffran över ett vattenbad. När allt är smält så lägg i smöret och smält det så att det blir en glansig och smidig smet.



Bred ut det på ett bakplåtspapper till en form du vill ha, jag använde mig av en ugnsform i lämplig storlek hoppas jag. Har en tendens att få för tunna godisar annars. Strö över nötter eller mandel och låt den stelna över natten, den svåraste biten för man vill ju så gärna äta genast.




När man anser att man inte kan vänta längre så pudra över florsocker och skär med vass kniv till små bitar.

Fudgen går bra att frysa in...om det blir kvar något :).

Källa: Aftonbladets bilaga Jul och Advent.

Inga kommentarer: