måndag 26 september 2016

Mazarinkaka med glasyr

Detta recept har jag hittat på mytaste.se, skrivet av Lilljeppe, webbadressen finns längst ner. Jag har inte gjort hallonglasyren utan en vanlig med vatten, florsocker och vaniljsocker, blanda (enligt mamma) tills den blir lagom. Inte lös så att den rinner och inte för tjock så att den spricker och inte fastnar i kakan. Nu till receptet

KOM IHÅG ATT LÄSA HELA RECEPTET INNAN DU BÖRJAR!




Ugn: 150 grader, 35-40 min
Form: ca 21x26 cm, den ger 20 rutor. En rund med avtagbar kant ca 24 cm, om man vill servera en hel kaka.

175 g smör
75 g mandelmassa
1 ägg

8 droppar bittermandelarom eller enl. egen smak.
1 1/2 dl mjölk
3 dl mjöl

2 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

Starta ugnen så att den är klar när kakan ska in i ugnen. Bakpulvret börjar att jobba när man häller i det smälta smöret så därför snabbt ner i formen och in i ugnen.

Smörj och bröa formen

Smält smöret, riv mandelmassan grovt.

Vispa ihop ägg, mjölk, o bittermandelaromen sedan mandelmassan, vispa försiktigt tills den löst upp sig.

Tillsätt de torra ingredienserna under omrörning och när smeten är blandad rör försiktigt i smöret.

Häll smeten i formen och grädda sedan i nedre delen av ugnen.




Låt kakan svalna något och bre sedan ut vald glasyr, det finns många varianter på nätet eller hitta på en egen.









Ta en fikastund och njuuut!












Källa: http://www.mytaste.se/click/index/11899055/matklubben.nu

Inga kommentarer: