måndag 3 oktober 2016

Pannkaka

Det här är ett recept som sitter i märgen så därför är det lite svårt med mått men receptet är så har 1 l Mjölk 6 dl Mjöl 4 st Ägg, brukar använda large men om man har small så öka bara antal ägg. ca 2 tsk salt ca 500 g Stekfläsk * Sätt ugnen på ca 190-200 grader. * Vispa äggen lääääääääääääänge, det är den stora hemligheten. Det ska bli fluffigt och det är det som gör pannkakan tjock, fler ägg och den blir krämigare. Prova dig fram till det du tycker är bäst. * Häll i mjölken och salt, tillsätt sedan mjölet siktat eller ha vispen på lägsta fart och häll mjölet förstiktigt på visparna när de är till hälften uppe ur smeten. Blanda försiktigt så att luften inte försvinner. * Ställ åt sidan och låt svälla, gärna 30 min. Om mjölet klumpat sig går det lättare att vispa till sedan. * Skär fläsket i strimlor och stek dem. * Klicka lite margarin i plåten så att pannkakan inte fastnar. Vill man ha lite knapriga kanter så lite mera och låt margarinet ta färg.

Inga kommentarer: